За Synevo

  • SYNEVO представлява мрежа от лаборатории в 11 държави на територията на Централна и Източна Европа притежаваща над 83 лаборатории в които извършва повече от 94 милиона лабораторни теста годишно. Synevo предоставя лабораторни услуги в  ПолшаРумънияУкрайнаБеларусМолдова, ГрузияБългария, под името Beo-lab в Сърбия,  MNT Lab в Турция и IMD в Германия.
  • Най-голямата лаборатория на SYNEVO  – Institut für Medizinische Diagnostik MVZ GbR, разположенa в Берлин, с над 20 годишен опит, изпълнява много голям набор от анализи (над 3000 рутинни и съвременни тестове). Institut für Medizinische Diagnostik MVZ GbR е акредитирана по европейските стандарти за високо качество от DAkkS GmbH според DIN EN ISO / IEC17025: 2005 и в съответствие с DIN EN ISO 15189: 20074.
  • SYNEVO  също управлява мрежа от 414 високо качествени и стандартизирани пункта за събиране на проби (кръв, урина или тъкан) директно от пациентите на своите лаборатории.
  • SYNEVO  осигурява един от най-широкия спектър от диагностични лабораторни услуги и е част от семейството на Medicover Group – шведска частна здравна организация.
    В България, SYNEVO представлява мрежа от 3 лаборатории и 21 пункта и нашата продуктова гама на изследвания включва около 3000 различни лабораторни теста (рутинни и съвременно диагностични) по специалностите хематология, микробиология, имунология, биохимия, токсикология, цитология и хистопатология и генетични тестове.
  • SYNEVO  се ангажира с научна прецизност, високи стандарти за качество, грижа за пациентите и непрекъснато търсене на отлични резултати. В Synevo сме уверени, че това което правим днес, ще изгради по-добро бъдеще за нашите клиенти утре.

Как започна всичко?

SynevoMedicover е компания предлагаща медицински услуги, които варират от болнично лечение до медицински центрове и домове за възрастни хора. Когато Medicover придобива първата си клиника  в Румъния, през 1997, получава и малка диагностична лаборатория. След създаването на здравно осигурителен фонд в Румъния и получаването на разрешение частните лаборатории да предлагат услуги, заплащани от обществените фондове, лабораторният бизнес започнал да се разраства. Ръководството на Medicover установява, че може да предложи извършването на много тестове, от които държавите в региона имат сериозна нужда.  Нещо повече, лечебните заведения на Medicover, които се явяват най-големият потребител на лабораторни услуги са можели да действат в добър синхрон с извън болничните лаборатории и да извършват проследяване на състоянието на пациентите, без да се налагат допълнителни посещения на лечебните заведения.
Medicover осъзнава, също така, че лабораторният бизнес си има своя специфика, поради която той трябва да бъде управляван отделно от болничния.

В началото на 2000 година е взето решение за създаването и развиването на мрежа от лаборатории в Medicover Group,  която да се развива като отделна дейност с отделно име -Synevo.

Ако желаете да научите, каква е идеята зад логото на Synevo и да научите как се е появило това име, проследете видео клипа Youtube:

Кои са Medicover?

Medicover е здравна компания, която помага на хиляди хора от Централна и Източна Европа, Германия и Великобритания, да подобряват и поддържат своето здраве.  Medicover оперира на тази територия от 1995 г. и е представена в 14 държави: Беларус, България, Грузия, Унгария, Германия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Швеция, Украйна, Турция и Великобритания.

Medicover е най-големият работодател на медицински професионалисти в тази част на Европа.
Medicover обслужва, както здравно осигурени пациенти, чрез техните здравни фондове, така и частни пациенти.

В България, на този етап, компанията Medicover e представена от лабораторната си дивизия – Synevo.  

Фондацията на Medicover – The Living Fund  е единствената благотворителна организация в Централна и Източна Европа от този тип. Фокусът на тази фондация е върху превенцията и ранното откриване на заболяванията. Фондацията подкрепя инициативи имащи за цел да подобрят качеството на здравеопазването.